SKOGSROAKTUELLT VECKA 14

Genomsyra omgivningen med hopp!

Med påsken bara några dagar bort går vi som kyrka in i årets viktigaste högtid. På Skärtorsdagen möts vid för gemenskap och nattvardsfirande och på påskdagen är det dags för en rejäl festgudstjänst! Påsken är verkligen en hoppets tid som påminner oss om att Jesus död på korset och hans uppståndelse. Som församling vill vi vara fyllda av detta hopp samtidigt som vi söker stadens bästa. Förra veckan hade jag två möten med den områdesgrupp där jag ingår tillsammans med företrädare från kommunen, skolan, Polisen och hyresbolagen. Då riktade man en spännande och uppmuntrande utmaning till oss som kyrka. Frågan är dom vi vill vara med och ta ansvar för nattvandringen i Södra Ryd. Detaljer får vi återkomma till men hör gärna av dig till mig om du är intresserad av att ställa upp att nattvandra någon eller några gånger under våren. Det handlar om fredagar kl 21-01 och lördagar kl 21-01 och förhoppningsvis kommer de som engagerar sig bli bjudna på mat på pizzeria Napoli! Låt oss vara med och genomsyra vår stadsdel med hopp! Nu på söndag har vi glädjen att få besök av Nisse Kummo från Timmersdala som kommer predika utifrån Jesus liknelse om Skatten och pärlan (Matteus 13:44-46). Missa inte detta och lyssna gärna på föregående predikningar i temat via podden eller på hemsidan. För en tid sedan blev jag kontaktad av några vänner till församlingen från skaratrakten som undrade om vi kunde tänka oss att hjälpa till med dop eftersom dom själva saknar möjligheten. På söndag efter vår gudstjänst och fika kommer jag därför få förmånen att döpa en ung kille som heter Samuel. Var gärna med och dela glädjen! Med önskan om Guds nåd och frid! // Henrik Korslind Pastor & föreståndare
Soppknytkalas & Getsemanestund 13 april
På Skärtorsdagens kväll kommer vi ha en gemenskapskväll. Klockan 17:30 möts vi till en “soppknytis” när vi delar gemenskap och måltid. Anmäl dig antingen här eller på lapparna som ligger i foajén och i caféet. Klockan 19:00 fortsätter vi sedan med en Getsemanestund där några av påskens texter och nattvarden står i centrum.
Vägen vidare 3 maj med Hans Jansson
För drygt en vecka sedan hade vi den första “Vägen vidare”-samlingen. Onsdagen den 3 maj är det dags för nästa samling och då får vi besök av pastor Hans Jansson från Kungsportskyrkan i Huskvarna. Hans kommer ta oss med på ett bibeltudie på temat “Församlingens andliga ledarskap”. Missa inte detta!